De locatie

Zeewolde

Zeewolde is het jongste dorp van Nederland en volop in ontwikkeling. Het dorp is ruim opgezet en er is veel aandacht voor de natuur. Waar je ook woont, binnen tien minuten ben je op het water of in het bos. Een ideale woonplaats voor mensen die van rust, ruimte, groen en water houden. Maar ook voor wie op zoek is naar gezelligheid is Zeewolde een heerlijke plek. Het dorp kent een actief verenigingsleven en voor de sportievelingen zijn er talloze activiteiten mogelijk.

Voorzieningen

Zeewolde biedt een breed scala aan dagelijkse voorzieningen. Er zijn supermarkten, basisscholen, een middelbare school en diverse medische voorzieningen. Het dorp telt meerdere sportverenigingen, maar ook restaurants en bars voor een gezellig avondje uit. Voetballen, hockeyen en golfen kan lekker dicht bij huis en ontspannen kan altijd in het bos of aan het strand dat bijna voor de deur ligt. Wat wil je nog meer?

Bereikbaarheid

Zeewolde is lekker centraal gelegen. Met een half uur rijden ben je in plaatsen als Zwolle, Amersfoort, Almere en Lelystad. Harderwijk is zelfs minder dan een kwartiertje rijden. Ook de watersporter kan in Zeewolde alle kanten op. Het Wolderwijd staat in verbinding met de andere randmeren, en brengt je zelfs tot in Zeeland of Friesland.

Havenkwartier

Het Havenkwartier is een nieuwe woonbuurt in de Polderwijk met een bijzonder verhaal. De Zeewolderdijk is verlegd en de grond is opgehoogd. Dit zorgt voor een relatie met het water met uitzicht op de lagergelegen woonbuurten en het polderlandschap. Schutsluis De Spieghel en keersluis ’t Ruime Sop zorgen voor een vaarverbinding naar het Wolderwijd en de vaarroute de Blauwe Diamant. Bij de Sluis ligt nabij strand, het Tulpeiland en sportfaciliteiten. Bovendien sluit dit nieuwe wijkje naadloos aan op het naast gelegen Boeghaven.